“EMCC Türkiye Mentorluk, Koçluk ve Süpervizyon Konferansı” bu yıl 20 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecek.
Oturum 1
Kurumsal Değişim Hikayesi – Petrol Ofisi
İş dünyası önemli bir değişim yaşıyor. Dijitalleşme, değişen iş gücü; çalışan deneyimi ve kültürünü de yeniden tanımlamayı gerektiriyor. Petrol Ofisinde bu değişimi başlatan, liderlik eden önemli isimlerle, organizasyonel kültürün çevik dönüşümünü konuşacağız. EMCC Türkiye’nin de katkı verdiği ödüllü projelerinin ayrıntılarını merak ediyorsanız sizi 20 Kasım Cuma günü saat 10.00’daki panelimize bekliyoruz.
Oturum 2
Süper- Vizyon ve Dönüşüm
Koçlar, mentorlar, liderler, hepimiz insanla çalışıyoruz. Şüphesiz ki kişiliğimiz ve ilişki kurma şeklimiz, nasıl bir diyalog sürdürdüğümüzü ve sonuçları etkiliyor. Süper- Vizyon, sistem üzerindeki etkimizi ve aktardığımız, yüklendiğimiz duyguları da ele alarak sorumlu olduğumuz alanda kim olduğumuzun önemli olduğu kabulü ile yola çıkıyor.
Her zaman ve özellikle bu pandemi döneminde hepimizin duraklamak, düşünmek ve yenilenmek için, kendimize ve işimize dışarıdan bakacak güvenli bir alana ihtiyacımız var. Süper-Vizyon ihtiyacımız olan güvenli alanda koçluk, mentorluk, liderlik rolümüzde yarattığımız etkimize ve etkilenme halimize bakma fırsatı sağlayan – işbirliğine dayalı bir öğrenme ortaklığıdır.Vakalara, birlikte ve birçok mercek ile bakarak düşündürücü, yansıtıcı konuşma ve sorularla baktığımız bir diyalogtur.
Özetle, hepimiz farkında olarak ya da olmadan değişip dönüşüyoruz… Koçlar, mentorlar ve liderler olarak birey ve sistem üzerindeki etkimizin farkına varmak, kurduğumuz ilişkilerdeki dinamiği incelemek, uygulamalarımızdaki bilinçli alanı büyütmek için sizleri süpervizyon ile dönüşmenin nasıl olacağını konuşmaya davet ediyoruz.
Oturum 3:
Değişime Bağışıklık
Değişime Bağışıklık nedir?
Hayatımızda isteyip de değiştiremediğimiz konularda, değişime ne şekilde direnç gösteriyoruz?
Harvard Üniversitesi’nden gelişimsel psikoloji profesörü Bob Kegan ve Lisa Lahey tarafından önerilen bu metodla, direncin kaynaklarını keşfedip, ‘adaptif’ değişiklik yapmak mümkün. Yani, zihin yapımızda köklü bir değişikliğin gerçekleşmesi gerekiyor.
Değişime karşı bağışıklığı olan herkesin iki çeşit amacı olduğu belirtiliyor: Görünen amaç ve gizli amaç. Eğer gizli amaçlarımız ve onları destekleyen varsayımları keşfedebilirsek, görünen amaçlarımıza ulaşabiliriz.
Bu panelde Değişime Bağışıklık haritamızı çıkaracağız.
Oturum4:
Organizasyonel Adaptasyon
Organizasyonel boyutta adaptasyon ve çevikliği ele alacağımız oturumumuzda Unilever Türkiye, Türki Devletler ve İran’dan sorumlu IT direktörü Şirin Aktaş ve IBM Türkiye İnsan Kaynakları Ülke Lideri Pınar Yücealp konuğumuz olacak.
Özellikle içinden geçtiğimiz kriz döneminde kurumsal boyutta yaşamış oldukları zorluklar, deneyimledikleri, yaptıkları ve öğrendikleri üzerine konuşacağız. Hangi beceriler adaptasyon ve çeviklik için olmazsa olmaz, düşülebilecek tuzaklar neler, nelere dikkat edilmeli ve içinde bulunduğumuz paradoks çağında iş yaşamının geleceği neye dönüşüyor, algoritmik liderlik ve pozitif liderlik kavramlarını ele alacağız.
Oturum 5:
Startup’larda Mentorluğun Kaldıraç Etkisi
İçinde bulunduğumuz VUCA (Volatile/Değişken, Uncertain/Belirsiz, Complex/Karmaşık, Ambiguous/Öngörülemez) ortamında, üzerine bir de Covid-19 pandemisinin de çok yönlü ve ağır etkisiyle, aslında her boyutta işletmenin Startup felsefesiyle yönetilmesi gerektiğini, özellikle Startup’ların da bu dönemde çok daha fazla önemli ve etkin hale geldiğini görüyoruz.
Bu yeni, farklı ve kalıcı ortamda var olabilmek ve sürdürülebilir başarı elde etmek için, tüm işletmelerin ve özellikle Startup’ların hızlı, çevik, esnek, dirençli, yenilikçi, verimli, etkin, dijital, rekabetçi, vb. bir çok özelliğe sahip olmak zorunda olduğunu görüyoruz.
Bu bağlamda, Startup’ların kısa zamanda isabetli karar ve eylemlerle iş modellerini oturtup, yenilikçi ürün ve hizmetlerini pazar ihtiyaçlarına göre geliştirip sunarak rekabetçi bir duruma gelebilmeleri hayati önem taşıyor. İşte tam da bu bakımdan, kurucu ve ekip üyelerinin yanı sıra, deneyimli ve uzman mentorların rolü ve gereği ortaya çıkıyor.
“Startup’larda Mentorluğun Kaldıraç Etkisi” başlıklı panelimizde, değerli panelistlerimiz Ebru Dorman ve İlker Köksal ile birlikte bu önemli konuyu, startup kurucusu-mentoru arasındaki ilişki ve işbirliğinin önemini, özelliklerini, yararlarını ve bu sayede elde edilen katma değer ve çarpan etkisini yurtiçi ve yurtdışı örneklerle ele alacağız.
Oturum 6:
ÖZ, PREZANS ve BEN
Güçlü bir prezansin tanımı nedir?
Prezans kendimizle, kaynak ve potansiyelimizle temasta olarak AN’da ihtiyaç duyulanı seçebilmek ve onu farkındalıkla bir amaç dogrusultusunda kullanarak etki yaratabilme becerisidir . AN’in sonsuz ihtimaline ve fırsatına bilgeliğimizi nasıl taşıdığımız ve kendimizi nasil kullandığımızdır.
Sahip olduğumuz, taşıdığımız beden şeklimiz, yaşadığımız hayatın ve olduğumuz kişinin bir göstergesidir. Basarılı, güçlü liderlik bedenden baslar.
Bulundugumuz ortamla nasıl bir ilişkiye girdiğimiz prezansımızla ilgili cok sey söyler, yansıtır. Bu sebeple kendimizi nasil taşıdığımız , duruşumuz bizi görünür kılan unsurlardan biridir.
Bu çalışmada bu somatik bilgeliği daha iyi ve yetkin mentorlar, koçlar ve bireyler olarak nasıl kullanabileceğimizi deneyimleyerek öğreneceğiz, tartışacağız. Bedenimizin bilgeliği ile ilgili farkindalığımızı arttırarak daha çevik, kaynaklarımız ve potansiyelimiz ile temasta olmanın formülünü keşfedeceğiz. Merkezimizden harekete geçerek gücümüz ve kaynaklarımız ile temasta olduğumuz bir prezans ile var olmanın dört önemli koşulunu birlikte inceleyeceğiz.