Koçlukta süpervizyon yaklaşımı, insanla çalıştığımız için ‘ kim olduğumuz ve nasıl bir diyalog sürdürdüğümüzün’ de sonuçları etkilediğini kabul eder. Koçluk becerilerimizi değil koçluk yaparken kim olduğumuzu bilmemiz, çalıştığımız kişiye, sürece yaptığımız aktarımlar ve karşı-aktarımlar gibi konularda farkındalık taşımamız açısından çok önemli bir destektir. EMCC , akredite üyeleri için süpervizyonu için zorunlu tutulmaktadır.
Süpervizyon almak yaptığımız işin etik sınırlarını kontrol ederek, sunduğumuz hizmetin kalitesini güvence altına alarak bizi, müşterimizi ve mesleğimizi korur; yaptığımız koçluklar hakkında düşünmek, zorluklar ve kör noktalarımızı daha iyi anlamak, öğrendiğimizi ve duygularımızı paylaşmak ve daha bir çok paylaşım için güvenilir bir ortam sağlar.
Mesleki bir ortaklık olarak ta tanımlayacağımız süpervizyon sürecinde, koç/mentor süpervizörün desteği ile kendine, danışanlarına, kocluk ilişkilerine ve bu ilişkilerin yürütüldüğü sistemlere geniş bir pencereden bakma şansı elde eder. Dolayısı ile sadece mesleki etik sınırlarımızı ve hizmet kalitemizi temin etmekle kalmaz, bu mesleği sürdüren bir koç olarak bizleri, mesleğimizi de korur ve kalkındırır. Böylelikle sadece mesleki becerilerde değil, mesleği icra eden kimliğimizde de kalıcı gelişim ve dönüşümlere yol açar.
https://www.emccglobal.org/accreditation/esia/esia-awards/?first_name=&last_name=&country%5B%5D=28&reference=&search=1 adresine tıklayarak EMCC Akredite Süpervizörlerimize ulaşabilirsiniz.
Süpervizyon Çalışma Takımı olarak iki ayda bir gerçekleşecek EMCC- Süpervizyon Sohbetleri ile bu önemli alanda tüm üyelerimizi bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz.