Kadınların, iş gücüne katılımlarının düşük olduğu profesyonel alanlardan biri olan mühendislik alanında daha fazla yer almalarını sağlayarak, ekonomik ve sosyal güçlenmeye katkıda bulunmak amacıyla Limak Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın proje ortaklığında 2015 yılında Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) projesi hayata geçirildi. Bütüncül bir yaklaşımla tasarlanan proje kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yürütülen programların yanı sıra kurumsal hayatta kapsayıcı bir model ortaya koymanın hedeflendiği UNDP Eşitlik Mührü Programı da uygulanıyor.
TMK Üniversite Programı’nda devlet üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde eğitim alan kız öğrencilere burs imkanı ile birlikte kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programları, online İngilizce dil eğitimi, mentorluk/koçluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlar sunuluyor.
EMCC Türkiye olarak, TMK Üniversite Programı’nın 2021-2022 döneminde, Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan 49 mezuniyet adayı 4.sınıf öğrencisine koçluk desteği vereceğiz.
Koçluk görüşmeleri Ocak ayının ikinci haftasında başlayacak ve skype/zoom gibi tercih edeceğiniz bir online platform üzerinden 5 seanslık yapılandırılmış kariyer koçluğu görüşmeleri yapılacaktır.
Koçluk Programına Başvuru İçin Aranan Kriterler:
- 10 yıl iş yaşamı deneyimine sahip olmak,
- En az 50 saatlik EMCC ve/veya ICF akredite bir koçluk/mentorluk eğitimini tamamlamış olmak,
- En az 30 saat koçluk/ mentorluk yapmış olmak,
- (Yoğun başvurularda, EMCC Türkiye üyesi koçlara/mentorlara öncelik verilecektir.)
Koşulları uygun olan koçlarımız programa 27 Aralık 2021 tarihine kadar aşağıdaki link üzerinden başvurabilirler.
Gönüllülük esasıyla yürütülecek olan programımıza desteğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
EMCC Türkiye